Problem med temporära filer

Databasen som KassaPro använder öppnar upp ett antal temporära filer varje gång som alla databastabeller öppnas. Dessa filer stängs normalt när KassaPro stängs. Men om en program- databas- eller en systemkrasch inträffar, eller ett strömavbrott, så kan dessa filer bli kvar och då kommer ett liknade felmeddelande som bilden nedan att visa sig när KassaPro startas.

Programmet fungerar inte så länge dessa filer ligger kvar och låser.
Tidigare var man tvungen att manuellt radera dessa filer efter en krasch.
Från och med version 6.0.0.71 finns en funktion som automatiskt raderar dessa filer och startar sedan automatiskt om programmet.
Om detta felmeddelande visar sig gör då sä här:

OBS Viktigt.
Kör du KassaPro i nätverk så stäng KassaPro i alla datorer utom i den datorn där du utför nedanstående åtgärd.
Om du använder FakturaPro och /eller BokaPro så stäng först dessa programmen i alla datorer där programmet är igång.

Klicka på fliken "Hjälp" och klicka sedan på knappen som pilen på bilden visar nedan.

Bekräfta med JA knappen i dialogen som sedan visas.
Databasen kommer att stängas och de temporära filerna kommer att raderas.
Därefter kommer KassaPro att automatiskt avslutas och startas om.

Om ovanstående procedur inte fungerar så kan du starta ett litet program för att radera filerna.
Klicka på den knappen som pilen på bilden nedan visar.

I programmet som startar finns instruktioner hur du ska gå tillväga.

Om inget av ovan beskrivna procedurer skulle fungera så måste man manuellt radera de temporära filerna som finns i databasmappen. Sökvägen till denna mapp visas alltid längst ned i statusfältet i huvudfönstret i KassaPro.
Alla filer som har utropstecken mitt i filnamnet och har en filändelse på ".tdbl" samt ".tdbv" ska raderas manuellt. Rör inga filer som har en filändelse på ".tdbd" för detta är databasen och raderas den så försvinner alla data.
OBS Manuell radering får endast utföras när KassaPro är stängd och det gäller i alla datorer om databasen används i nätverk. Om du använder programmen FakturaPro och/eller BokaPro så måste även de programmen vara stängda i alla datorer i nätverket.