Använda handscanner

En scanner kan med fördel användas till att lägga in artiklar från artikelregistret in till kassan. KassaPro har ytterligare en funktion som kan göras med en handscanner. Om du ändå håller scannern i handen efter att ha lagt in alla artiklar så är det ju bekvämt att även välja betalningssätt och betalning med hjälp av handscannern. Här nedan följer en beskrivning hur detta går till.

1. Från fliken "Start" klickar du på den lilla pilen på höger sida på knappen enligt bild nedan.

2. Välj "Skriv ut betalningskoder" i menyn som visas. Se bild nedan.

3. Välj en A4 skrivare i skrivardialogen som visas och klicka på OK.
4. Nu har du en utskrift med streckkoder från 1 krona upp till 1000 Kr i alla svenska valörer samt "Jämt" (Jämna pengar), betalningsmetoder "Kontant", "Kort" och "Swish" samt "Avbryt" och "Köp klart".
5. Starta nu ett köp genom att lägga in alla artiklarna med scanner.
6. Nu väljer kunden betalningsmetod och då scannar du från det utskrivna A4 pappret någon av "Kontant", "Kort" eller "Swish".
7. Om summan på köpet är t.ex. 775 kr och om kunden vill betala kontant med en 500 kronorssedel och en 200 kronorssedel samt en 100 kronorssedel så scannar du streckkoderna på A4 pappret så här: först 500 kronor sedan 200 kronor och sist 100 kronor. Under inscanning av olika valörer så går programmet inte vidare förren erlagd summa är mist lika stor som summa att betala och programmet kommer att räkna ut och visa hur mycket kunden ska ha tillbaka.
8. Om kunden betalar med kort eller swish så är ju det mest vanliga att kunden betalar med den exakta summan (och även kontantköp) för köpet och då scannar du streckkoden "Jämt" som då registrerars erlagd summa samma som betalningssumman.
9. När köpet är klart kan du scanna streckkoden "Köp klart" eller trycka Enter så avslutas köpet.

Om du vill avbryta och börja om med artikelinmatning eller välja en annan betalmetod så kan du scanna streckkoden "Avbryt". OBS Går endast att göra innan betalningen är genomförd.